الوصف
ووك سبتر الألمانى المميز بالحجم الكبير مبقاش ينزل منه اصلا بالكرتونه والكتالوج جديد وهديه عليه بدون الشمع جاهز للاستخدام لقطه الجديد منه اصغر واغلى والبيع لظروف خاصة فضلا عن كونها الخيار الأمثل للطعام المقلي بشكل سريع، فإن إناء الووك من سبتر هو الإناء المثالي لطهي المأكولات التقليدية (الخضار أو اللحم/ السمك أو شوربات الخضار أو الطعام المطهو بالبخار أو المسلوق أو المشوي أو المنتجات المقلية). فقد صُنع إناء الووك من سبتر من معدن سبتر فائق الجودة وغير القابل للكسر وتم تصميمه بقاعدة مسطحة تتناسب تمامًا مع الشعلات التي تعمل بالغاز أو بالكهرباء وبدون اى ماء او ماده دهنيه انية الطهى ((الوووك)) أداة الطهى المثالية للتحمير لا يقدح
الزيت فى حالة التحمير فى الووك لسببين:-
((1)) بها براءة اختراع فى قاعدتها (التى تتميز بها جميع اوانى سبتر ) تتحكم فى درجة الحرارة فلا يقدح الزيت و الدليل تلاحظية عدم تغير لون الزيت و عدم لزوجتة و عدم احتراقة كما فى حالة القلى بالقلايات التقليدية و للتأكد لاحظى عدم تغير لونة و جسى الزيت بعد سخونته للقلى تلاقية دافئ فقط و يحمر كويس جدا و تلاحظى عدم لزوجته لعدم تكون مادة لاكرليميد
و تحمرى سمك و بعدة لقمةا لقاضى فى نفس الزيت الريحة ما تتنقلش لخواص معدنها
""المعدن :: سبيكة (الكروم نيكل 18/10 316 L ) وتنفرد بها شركة سبتر على مستوى العالم و هو معدن يصنع منه ادوات الجراحة و الشرائح فى حالة الكسور و تقويم الاسنان آمن لا يتفاعل مع الطعام مثل الاوانى التقليدية لذا نأكل مقليات و احنا مطمنيين فيها لأن الزيت لايقدح استخداماتها متعددة قلاية و طاسة و آنية و صينية
1-قلاية :نحمر بها بزيت غزيرو لايقدح الزيت (لتصميمها+براءة الاختراع فى قاعدتها )
2-طاسة : لتشويح لسان العصفور و الشعرية و البصل و للبيض و الكريب بدون اى دهون
3- صينية :لتشويح و تسوية اللحوم و الفراخ و الكيك على النار بدون اى دهون
4- آنية: للسلق بماء (مكرونة )و بدون ماء (خضار او فراخ )و لطبخ الخضار و الرز و المحاشى جميع اصناف الطعام
5- لعمل فاهيتا و شاورمة و العصاج بدون اى دهون
((الزيت بيتهدرج او يتأكسد عند القلى فى الاوانى التقليدية ))يعنى بتتكون مادة (الاكرليميد ) المسرطنة التى تسبب انسداد الشرايين و دى تلاحظيها من حلة القلى السوداء اللى مش بنعرف نغسلها اما الووك و دى قلاية سبتر (1)براءة الاختراع فى قاعدتها +(2)تصميمها لا يسمح بتكويين هذة المادة الخطيرة ( الاكرليميد )التى تسبب انسداد فى الشرايين و المسببة لامراض القلب
ملحوظة هامة :-
عند التحمير فى الووك لا ترمى الزيت ولكن صفية (فى حاله التحمير بالبقسماط ) و استعملية اكتر من 10 مرات و لا تقلقى فالزيت لم يقدح اما فى حالة التحمير فى الاوانى التقليدية فحتى التحمير لمرة و احدة يسبب قدح الزيت فليس هناك عامل يتحكم فى درجة الحرارة مثل براءة الاختراع التى تتميز بها الووك